DENYUT KASIH MEDIK PDF

Denyut Kasih Medik. K likes. Book. Denyut Kasih Medik. Privacy · Terms. About. Denyut Kasih Medik. Book. 2, people like this topic. Want to like this. Buy Denyut Kasih Medik by Hadi in Klang,Malaysia. Get great deals on Books Chat to Buy. Buy Denyut Kasih Medik – Dr. Farhan Hadi in Johor Bahru,Malaysia. Get great deals on Books & Stationery Chat to Buy.

Author: Daramar Femuro
Country: El Salvador
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 3 September 2016
Pages: 36
PDF File Size: 2.87 Mb
ePub File Size: 2.52 Mb
ISBN: 288-5-40356-753-3
Downloads: 1997
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mezijinn

Ramai yang menasihati untuk membacanya.

Sehingga kadang-kala tidak sempat makan tidur apatah lagi May 30, Yazlina Saduri rated it really liked it. Malah, saya sangat menghargai info mengenai hukum bagi ibu yang keguguran.

Janganlah mengharapkan elemen romantik yang melampau kerana ini bukanlah novel cinta. Percintaan selepas kahwin ternyata lebih indah dan manis kerana jelas adanya ikatan halal dalam perhubungan antara lelaki dan perempuan.

Kedua, jika janin yang keguguran itu tidak menunjukkan sifat atau rupa maka kaslh perlu solat kaeih biasa. Denyut Kasih Medik memuatkan kisah perjuangan Dr Muslih dalam menegakkan islam dalam kerjaya perubatan serta dalam kehidupannya. Tak kiralah di mana pun lapangan kerja kita tapi tugas dalam menyampaikan pesan kebaikan dan ketaatan kpd Allah dan mencegah kepada mungkar perlu dilaksanakan.

Satu yang saya tak dapat sambut dengan minda terbuka, Dr ini hanya nak kahwin dengan wanita solehah Sebaliknya, beliau bersungguh-sungguh dalam meneg Denyut Kasih Medik merupakan sebuah novel yang bagus bagi pandangan saya. Semoga Allah memberkati usaha penulis. Isu penggunaan ubat yang mengandungi unsur khinzir Clexane VS heparin Kisah mat rempit Kisah doktor yang ketinggalan solat apabila medjk bertugas dalam dewan bedah.

  EDGAR ALLAN POE HAVRAN PDF

Want to Read saving….

Kalau doktor dai’e yang menulis. To see what your friends thought of this book, please sign up. Bukan cerita cinta biasa. No doubt,fiction is the kasiu medium to educate people. May 06, Riesna Zasly rated it it was amazing. Buku bernilai sesuai ditelaah remaja. Jan 29, Sarah Yasmin rated it it was amazing Shelves: Sekurang-kurangnya lebih memahami kehidupan seharian doktor di hospital malah banyak diselitkan dengan nasihat dan panduan yang berguna.

Sangat menarik kerana berkisahkan fiqh perubatan, fiqh wanita dan juga fiqh cinta. May 28, Aina Dayana Hilmi rated it really liked it Shelves: Namun, kurang pula meidk segi sasteranya kerana penulisannya agak direct atau terlalu straight-to-the-point. Selain cerita, penulis ada meletakkan kasoh tambahan mengenai fakta perubatan, tip bagi ibu hamil, dan hukum-hakam berkaitan perub Novel ini saya capai ketika dalam keadaan bermalas-malasan di rumah. Sungguh, tidak ku sedari betapa padat dan melelahkan tugas seorang doktor.

Rating 5 sangat berbaloi kerana ilmu dan pengetahuan yang diperoleh melalui buku ini. About Farhan Hadi Mohd Taib.

Pun begitu pujian saya berikan atas usaha doktor ini menulis dan setidak-tidaknya kelemahan ini dibantu dengan begitu banyak maklumat yang berguna dan seringkali terlepas pandang oleh masyarakat Islam di negara ini. Perkara ini Fardu ain, Abang Rahim. Sebab tak baca info belakang buku atau sinopsis sebelumnya, saya tak pasti buku ni sebuah kisah benar atau fiksyen.

Maklumlah, orang sedang malas! Jul 31, Ain rated it really liked it Shelves: Fiqh perubatan di dalam novel in turut disertakan beberapa dalil untk kaskh lagi faktanya.

Reviews: Denyut kasih medik

Nov 24, Nursyafiqah Wai rated it liked it Shelves: Meet the peculiar style of dakwah by the real doctor! Pada saya, buku ini mungkin lebih sesuai dipanggil jurnal Pertama sekali saya nasihatkan agar pembaca ‘to handle this book with care’ disebabkan kewujudan doa dan ayat suci al-Quran yang saya anggap kurang wajar diletakkan dalam sebuah novel.

  APOSTILA OCEANOGRAFIA PDF

Setiap jabatan mempunyai masalah yang perlu dihadapi oleh setiap warga hospital yang bertugas. Sekiranya anda seorang yang sentiasa merungut tentang kerja anda dan memberi berbagai-bagai alasan untuk tidak solat, tidak belajar agama, tidak luangkan sedikit masa untuk dekatkan diri pada Allah, buku ini adalah buku motivasi yang terbaik bagi anda. Syabas kepada pengarang yang berjaya melahirkan sebuah buku yang padat dengan ilmu pengetahuan, mampu memberi kesedaran serta motivasi untuk pembaca melalui gaya yang santai.

Beliau bukan sahaja mahu mendidik jiwanya, bahkan jiwa sahabat, rakan sekerja dan para pesakit serta ahli keluarga mereka untuk sentiasa berpaksi pada agama Allah dalam setiap aspek kehidupan.

Aug 03, Izzah Syahmina rated it liked it.

Denyut Kasih Medik

Saya ingatkan jika keguguran, seseorang ibu tidak perlu solat sebagaimana orang bersalin. Namun apabila diceritakan sebegitu rupa, nampak ceritanya seperti tidak realistik.

Trivia About Denyut Kasih Medik. Berjayakah misi seorang doktor muda dalam memperjuangkan syariat di hospital ketika bergelar doktor pelatih? Bukan sahaja memperbaiki keadaan fizikal pesakit dan orang sekelilingnya, malah memperbaiki rohani dan emosi mereka.

Satu kisah yang bagi saya patut dibaca oleh semua, khasnya graduan jurusan perubatan Muslim, agar mereka mendapat motivasi untuk melaksana dan mengamalkan ajaran Islam dalam bidang kerja mereka yang penuh ujian dan dugaan yang mencabar.